Japán egyik fő fajtája, Európában ez a fajta a legelterjedtebb. Középidőben érik, augusztus harmadik és negyedik hetében, a Kosuinál egy héttel később szedhető. Gyümölcse középnagy (150-200 g), közepesen vastag héjú, színe egységesen aranybronzos, tetszetős. A gyümölcshús roppanó, lédús, nagyon illatos és zamatos, kissé savas. 2-3 hónapig tárolható.
Fája erős növekedésű, felfelé törő koronát nevel, kicsit nagyobb termetű a Kosui fajtáénál. A fiatal, 2-3 éves termőgallyakon terem, ezért az idősebb termőgallyakat ifjítani kell. Korán termőre fordul, termőképessége jó. Meleg, napos helyre ültessük, mert árnyékos helyen vagy hűvös nyáron kevéssé lesz édes.
Jó beporzója Vilmos körte vagy a Kosui japánkörte.